Nyitvatartás

január 1-től 7-ig
ZÁRVA TARTUNK

H-P: 8-19
Sz: 8-14
V: zárva

Üzletünkben lehetőség van bankkártyás fizetésre!!!

Bemutatkozunk


Virágkultúra - Minden amivel az emberek szebbé tehetik a környezetüket...

Üzletünkben megtalálhatja a virágkultúra és dekoráció valamennyi elemét, szívesen látjuk, szép munkákkal várjuk! Virágkötészet, virágdekoráció készítés, esküvői csokor és teljes díszítés, temetési koszorúk és sírcsokrok készítése.


Marosi Andrea

A Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola volt diákja 2000. szeptember 28-án szerezte meg a dicsőséget, elismerést jelentő mesteri fokozatot. Az iskola befejezése után híres virágkötők műhelyében sajátította el a virágkötészet furfangjait, a szakma érdekes mozzanatait. Mi jellemzi Andrea eddigi munkásságát? A munkáiról készült képeket végignézve jutott eszembe a kulcsszó: a virágok ékszerésze. Andrea a virágkötészeti bemutatókon sohasem hagyja ki az ékszereket.

A versenyeken aprólékos munkával készít szép nyakéket, hajdíszt, karkötőt virágokból, levelekből, színes drótokból, gyöngyökből, szalagokból. Csokrai és más alkotásai is ezt a finomságot sugározzák. A részletek kidolgozása, a növények kiválasztása és csoportosítása, a kellékek visszafogott használata az ékszerész munkáját jellemzik. A virágok finom részleteinek kidolgozásáról néhány éve sikeres tanfolyamot is tartott. Szívesen rendelnek tőle menyasszonyi csokrot és esküvői díszeket, kedvelik kidolgozott csokrait, ékszereit. Hatásos alkotások láttán gondolkodó virágkötőt sejtünk, aki előre megtervezi kompozícióinak minden részletét. A menyasszonyokkal hosszan elbeszélget, így minden apró részletet megismer, hogy testre szabott virágdíszeket készítsen. Mindig mást köt, minden menyasszonynak mást, ami csakis annak a menyasszonynak szól. Így érvényesül a virágban is egyedisége. Alkotásaira a párok sokáig visszaemlékeznek, akárcsak a kiállítások, bemutatók résztvevői. Sokszor alig látjuk a virágékszer eredeti anyagait, olyan nagyszerűen összedolgozza, hogy szinte a valódi ékszer látványával vetekszik. Találó a megfogalmazás: a virágok ékszerésze. Vagy inkább ékszerek virágkötője? (Szabó János 2000.)